nordkunskap_header2.jpg

För den vetgirige finns ingen onödig fakta. Bara mer att lära. Så lär dig. Drick glupskt från kunskapens spene, pressa oblygt ut varje droppe lärdom du kan få.

Saltet

En klassisk Margarita serveras i ett saltkantat glas. Detta för att ge drinken elegans och klass. Men inte bara. Saltets smakhöjande effekt binder även ihop drinkens helhet. En klassisk Margarita görs med Koshersalt. Men det är inget måste. Prova dig fram efter dina egna smakpreferenser, och hitta den saltblandning som du bäst gillar. För salt, likt allt annat, går ut på att smakas.

Glaset

Margarita har ett eget glas uppkallat efter sig. Det påminner om cocktail-glaset, men skiljer sig då Margarita-glaset består av två kupor ovanpå varandra. Ett litet under ett stort. Men för den delen har det inte hindrat folk från att använda större glas, eller till och med kannor. Och varför skulle de? Glupskhet är ett annat ord för att leva livet fullt ut.

Cointreaun

Apelsinlikören utgör balansen i en Margarita. Eftersom Cointreau innehåller mindre socker är den känsligare för kontakt med vatten. Skaka därför med en stor iskub, utan att den går sönder. Varsamt, som handen mot din älskades kind.

Tequilan

Huvudpersonen i en Margarita är tequila. Många frågar sig vilken tequila som gör sig bäst i en Margarita. Vissa tycker att den ska vara len, dyr och subtil medan andra föredrar folklig och rivig. Så här tycker vi – välj själv. Du är fri att följa din egen vilja, ditt eget tycke. Men efter att ditt val är gjort så lova oss detta – att du blandar den med respekt och tillgivenhet, alltid.

 
margarita_illustrerad_vit.png