Matrecept

Mexikansk risskål

matrecept_header_mexikanskrisskal.jpg
 

Ris, tomatsalsa, bönor, ost, kryddor och grönsaker. Likt den mexikanska kulturen är denna mexikanska maträtt full av liv och färg.

Räcker till: ca 4 portioner
Tillagningstid: ca 40 min

Ingredienser

5 dl ris
1 msk gurkmeja
2 skivad gul lök
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
2 skivad paprika
2 dl majs
400 g svarta bönor, avhängda
150 g fetaost/queso fresco
1 st lime
2 st avokado
4 msk rostad lök
1 dl Gräddfil
Koriander

Tomatsalsa:
3 st tärnade tomater
1 st finhackad rödlök
1 kruka koriander
1 st lime
½ tsk socker
Salt
Olivolja

Så här gör du

Koka riset med gurkmeja.

Stek löken tillsammans med paprikan, salt och kryddorna tills den mjuknat. Häll av och stek majsen tills den får färg i olivolja. Lägg i de svarta bönorna och salta.

Dela avokadon, smula fetaosten och blanda tomatsalsan.

Servera riset med tillbehören.

Dela med dina amigos

 
matrecept_bladdra.jpg